Lintubongausta ja kalastusta Pyhäjärven ympäristössä

Mikkolan lomamökit sijaitsevat rauhallisessa maalaisympäristössä Lempäälässä, Ruuholan kylässä. Mökit sijaitsevat Toutosenselän rannalla. Toutonen on osa Pyhäjärveä ja vesistö jatkuu aina Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Luopioisiin saakka. Toutonen tunnetaan hyvänä lintujärvenä, jolta voi usein bongata esimerkiksi joutsenia, villihanhia ja kurkia.

Mikkolan lomamökkien ympäristöstä löytyvät ulkoilumaastojen lisäksi hyvät sieni- ja marjamaastot sekä kalavedet. Talvisin mökeiltä voi lähteä hiihtoladuille tai pulkkamäkeen viettämään ulkoilupäivää. Mökkien läheltä löytyy myös jääkenttä talvipelejä varten. Kesäsisin kutsuvat lenkkipolut ja pelikentät lentopallolle ja sulkapallolle. Lapset voivat tutustua Mikkolan Lomamökkien kotieläimiin, kuten lampaisiin ja vuohiin.

Mökkien ympäristöstä voi liittyä myös Birgitan polulle, koko Lempäälän kiertävälle ulkoilureitille. Yhteensä 45 kilometrin mittaisen reitin varrelta löytyy useita laavuja, kotia ja nuotiopaikkoja. Lempäälän keskustasaaren ympäri kiertää aloittelijallekin sopiva melontareitti.

Muihin Lempäälän nähtävyyksiin voi tutustua kunnan matkailusivuilla.

Kesäaikaan Lempäälän kanavalta voi astua laivaan Hopealinjan risteilylle joko Tampereen tai Hämeenlinnan suuntaan. Risteilyistä löytää lisää tietoa Hopealinjan sivuilta.

Lisää hyödyllistä tietoa lähiseudun vapaa-ajan mahdollisuuksista löydät myös